vroege zomerzon


vroege zomerzon 1.0

de zon of haar straling bij het begin van de zomer of bij zomers weer in het voorjaar

Algemene voorbeelden


Voor een confrontatie met de felle voorjaars- en vroege zomerzon bevatten ze te veel water en is hun schil of huid veel te dun en te teer.

http://books.google.nl/books?id=9Jxf6Oca4zIC&pg=PA20&lpg=PA20&dq=%22vroege+zomerzon%22&source=bl&ots=p4YLDdPItp&sig=PPZY1QYk3cEkZmHUgjTmk2JRSMM&hl=nl&sa=X&ei=V4YhT4GrHcySOqCgzcAI&ved=0CDoQ6AEwAjgU#v=onepage&q=%22vroege%20zomerzon%22&f=false,

De vroege zomerzon heeft ook de winterjassen de kast ingejaagd en de heren en dames lopen er weer redelijk bloot bij.

http://isamoh.hyves.nl/blog/43894167/Nederland_oh_Nederland/mDcs/

Vele plantjes in alle soorten en kleuren, bedoeld om granny's balkon op te fleuren. Tweeduizendzeven gaf ons een vroege zomerzon, dus vandaar dat dit in april al kon.

http://hearttoheart.yourbb.nl/viewtopic.php?f=23&t=307,

vroege zomerzon 2.0

de zon of haar straling bij het begin van een zomerdag

Algemene voorbeelden


Het is een mooie zomerochtend als ik de auto pak vanuit Siena naar Florence [...]. Ik rijd rustig de prachtige stad tegemoet en zie de Dom al gloreren in de vroege zomerzon, er zijn maar weinig mooiere plaatjes te bedenken.

forum.manutd.nl/archive/index.php/t-6580.html,

In de avond, als ik de zon in de zee heb zien zakken, wordt het koud [...]. Ik [...] ga zo veel mogelijk uit de wind zitten en hoop dat het snel weer ochtend wordt. Dat wordt het. Niet snel, maar dat wordt het. Als ik, weer opgewarmd door de vroege zomerzon, in Patras naar Psarrou loop, merk ik dat ik mijn pet op de boot heb laten liggen [...]. Het is zomer. Herfst in mijn hoofd.

http://www.maxazine.nl/overige/column/44-column-fred/3185-berthold-sleuth-brindisi,